...

Circusprogramma basisschool

Kinderen ervaren circus als iets magisch waar ze hun creativiteit en fysieke mogelijkheden volop kunnen ontwikkelen. Dit programma kan bestaan uit zowel één losse dag als een meerdaagsprogramma. Elk programma begint met een korte voorstelling en wordt gevolgd door een ludieke warm-up. Daarna is het tijd voor de kinderen om zelf aan de slag te gaan onder de begeleiding van voormalig Nederlands kampioen jongleren Rob van Heijst. Het circusprogramma van één dag bevat genoeg tijd om diverse circustechnieken uit te proberen. Bij een programma van meerdere dagen is er ook tijd om samen een voorstelling te maken. De kinderen voeren die dan als echte circusartiesten voor elkaar op.

Adviesgroepgrootte: tot 30 kinderen

Adviestijd: 0,5 à 1,5 uur per groep

Circusprogramma middelbareschool

Dit programma wordt ook in twee vormen aangeboden: zowel één losse dag als een meerdaagsprogramma. Bij de losse dag kunnen de leerlingen kennismaken met verschillende circusdisciplines zoals jongleren en de diabolo. Bij een meerdaags programma is er de tijd om nog meer de diepte in te gaan. Ook kunnen solo- en groepsimprovisatie oefeningen worden behandeld. Het samen en individueel creëren vergroot het zelfvertrouwen van de leerlingen en komt de onderlinge verhoudingen in de groep ten goede.

Adviesgroepgrootte: tot 30 leerlingen

Adviestijd: 0,5 à 1,5 uur per groep

Over de docent

Het circusprogramma wordt gegeven door circusartiest en docent Rob van Heijst. Onder zijn begeiding hebben al honderden kinderen het circusvirus te pakken gekregen. Rob heeft maar liefst vijftien jaar circuservaring en is driemaal Nederlands kampioen jongleren geweest.

Om zichzelf nog meer te verdiepen in de circuskunsten, is Rob in 2019 verhuisd naar Bordeaux om daar te trainen op een internationale circusschool. Eén jaar later keerde hij terug naar Nederland en begon hij zijn studie aan de Hogeschool Pabo in Leiden. Circus en pedagogie zitten in zijn bloed.

...